Afspraken
Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112!
Huisartsenpraktijk Boas & Valkenburg is elke werkdag geopend van 8.00 – 17.00 uur.
U kunt telefonisch een afspraak maken: 0347 322388, BIJ SPOED keuze 1
U kunt ook online een afspraak maken via uw Patiëntenomgeving (hiervoor dient u zich eerst te registreren, zie Patiëntenomgeving in de Menubalk).
Meteen weten of u naar de dokter moet? Klik dan hier.
Spreekuur
De assistente zal vragen naar de reden van uw contact. Zij doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en de spoedeisendheid van het contact. De assistente is verplicht uw informatie vertrouwelijk te behandelen. Afhankelijk van de aard van uw klachten wordt er een enkel consult (15 minuten) of een dubbel consult (20 minuten) voor u gereserveerd. Als blijkt dat er toch meer tijd nodig is om de klachten te kunnen bespreken zal er een vervolgafspraak gemaakt worden. Naast de reguliere spreekuur tijden tussen 8.00 en 17.00 uur bieden wij u de gelegenheid op dinsdag van 17.00-18.00 uur en woensdag van 17.00-17.30 uur een afspraak op het spreekuur van de huisarts te maken.
Huisbezoeken
Indien u om medische redenen niet in staat bent om naar de praktijk te komen, zal de huisarts een huisbezoek bij u afleggen. Wij verzoeken u een huisbezoek voor dezelfde dag voor 11.00 uur aan te vragen.
Telefonisch spreekuur
Mocht u telefonisch iets met uw huisarts willen overleggen, dan kunt u een afspraak maken voor het telefonisch spreekuur. Uw huisarts belt u dan terug.
Urine wegbrengen
Indien u uw urine wilt laten nakijken kunt u dit inleveren op de praktijk. De urine is bij voorkeur niet ouder dan 2 uur en anders bewaard in de koelkast. De beste urine om na te kijken is schone (gewassen schaamstreek) urine van het middelste gedeelte van de straal, opgevangen in een schoon potje. Op de praktijk zult u gevraagd worden om een vragenlijst over uw klachten in te vullen. U kunt dezelfde dag telefonisch contact opnemen over de uitslag en de eventuele behandeling.
Uitslagen opvragen
Voor uitslagen kunt u het beste bellen tussen 11.00 en 12.30 uur.
Uitslagen van bloedonderzoek of röntgenfoto’s zijn meestal na twee werkdagen bekend en kunnen na beoordeling van de huisarts meestal door de assistente telefonisch worden doorgegeven.
De uitslag van urineonderzoek (op de praktijk) is dezelfde dag bekend, een urinekweek via saltro duurt meestal 4-5 werkdagen. Mocht de huisarts nog een toelichting willen geven op de uitslag(en) dan zal er een telefonisch consult worden ingepland.
Doktersassistente spreekuur
De doktersassistente is uw vaste aanspreekpunt in de praktijk. U kunt bij haar met veel medische en organisatorische vragen terecht en zij kan bij veel voorkomende klachten adviezen geven.
Zij heeft ook haar eigen spreekuur waar zij onder andere de volgende verrichtingen doet:
- Bloeddruk meten
- Oren uitspuiten
- Wratten aanstippen met stikstof
- Hechtingen verwijderen
- Injecties geven
- Bloedsuikercontroles
- Uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
Praktijkondersteuner Somatiek (praktijkverpleegkundige)
De praktijkverpleegkundige houdt zich bezig met de zorg voor mensen met chronische ziekten, zoals diabetes mellitus, cardiovasculair risicomanagement en astma en COPD. Het werk is gericht op voorlichting over ziektebeelden, adviseren over verandering van leefstijl, het verrichten van bepaalde onderzoeken zoals een longfunctie-onderzoek, begeleiding en behandeling met medicatie in samenwerking met de huisarts.
Praktijkondersteuner GGZ (POH GGZ)
De praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg begeleidt mensen met psychische klachten. Zij geeft u inzicht in de psychische klachten en maakt samen met u een plan hoe u hiermee om kunt gaan. Indien u verdere hulp nodig heeft, verwijst zij u in samenwerking met de huisarts bijvoorbeeld naar een psycholoog.
Wegblijftarief
Het is voor een huisartsenpraktijk vervelend als een patiënt niet op een afspraak verschijnt. Het betekent tijdverlies voor de huisarts, praktijkondersteuner of doktersassistente en op dat moment had iemand anders geholpen kunnen worden. Daarom hanteren wij volgens de richtlijnen van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een wegblijftarief.
- De minimale afzegtermijn voor een afspraak is 2 uur.
- Indien u niet tijdig de afspraak afzegt, kunnen wij een wegblijftarief in rekening brengen.
- Wij zullen informeren waarom u niet verschenen bent. Overmacht en creatieve smoezen worden gehonoreerd. Herhaald wegblijven wordt in rekening gebracht.
- Huisartsenpraktijk Boas & Valkenburg hanteert een wegblijftarief van 10 euro per consult.
- We brengen het wegblijftarief in rekening bij de patiënt zelf. Dit bedrag wordt door de zorgverzekeraar niet vergoed. U dient dit aan de huisarts te betalen.